Zašto ALIRASTONE?

Materijali dizajnirani da izdrže test vremena, pa je vaša jedina briga da uživate

Pridružite nam se na jedinstvenom ALIRASTONE putovanju

Kvarcne ploče za kuhinje su nastale od želje dizajnera da imaju belu kuhinju. Naša industrija pre 15 godina imala je samo dve opcije za kuhinjske površine: granit i mermer.

Granit je mnogo jaci od mermera u smislu otpornosti na temperaturu — moze da podnese velike promene temperature, od minus 30 do plus 30. Zbog ovoga se koristi za spomenike i kuhinjske ploče. Nedostatak granita je što ga nema u beloj boji i što je većina boja jako ili kako dizjneri kažu previše šarene.

Mermer sa druge strane je predivan sa puno nežnih boja i ima ga u beloj boji sa prekrasnim venama. Problem je sto mermer nije otporan na temperaturne razlike i njegova mekoća nije otporna na absporpciju.  Upija ulje, vino, sirce i ostale tečnosti, tako da nije preporučljiv za kuhinjske površine. Mermer je mnogo mekši od granita i veoma je težak materijal za fabrikaciju jer kad se seče, krnji se i puca, i fabrikatori moraju biti veoma pažljivi kad ga nose na ugradnju.

U Italiji su radili puno mermernih poslova i ostaci su obično bacani dok jednog dana jedna italijanska kompanija nije počela da od slomljenih malih komada mermera  proizvodi ploče. Te ploče su nazvane AGLOMER i bile su spojene sa RESINOM, lepkom koji je morao da bude korišćen u ogromnoj količini da bi ploče bile čvrste. To je bio veoma loš materijal i nije naišao na veliku upotrebu.

Dalji razvoj je bio mnogo uspešniji pošto je uskoro napravljen ceo sistem mašina da bi na kraju počela proizvodnja kvarcnih ploča od granitnog kvarca. U prvim fazama se koristilo čak 30% resina, a da bi u poslednjih 5 godina ploče imale samo 7% resina.

Sistem mašina je bio sledeći, od miksera, vakuum prese, peći do kalibracionih mašina i na kraju polirajućih mašina.

Nastanak razvoja  kvarca ima tri generacije:

  1. Prva je bila takva da je korišćen mleveni, drobljeni prirodni kvarc u manjim i većim veličinama.
  2. Druga generacija je nastala kada je tržište tražilo solidne boje pa je korišćena boja da bi se zadovoljile želje dizajnera da imaju boje koje nisu bile standardne ( pink , narandžasto, ljubičasto, čisto belo…)
  3. Treća generacija je kreirana kada je započeta proizvodnja kvarca sa venama da bi se kopirao mermer kao sto su Calacata , Statuario, Volakas i slično.

Boje koje odlikuju vaš način života

Dramatično. Mirno. Puno života. Svaka emocija ima boju, a svaka ličnost ima svoje nijanse. Odvažno ili savremeno, izaberite pravu boju za vas.

Deo prirode u Vašem domu

ALIRASTONE je jedan od prvih proizvođača kvarcnih ploča. Magija sirovih minerala prenosi se u Vaš dom, kroz radne površine koje postaju deo Vašeg životnog prostora. Ovo Vašu radnu površinu stavlja u centar pažnje i sve što je okružuje postaje deo njene kreativne prirode.

ALIRASTONE zna tajnu korišćenja prirodnih sirovih kvarcnih minerala za izradu najizdržljivijih i najbezbednijih radnih ploča. Još od 1987. godine vodimo se strašću prema dizajnu i najsavremenijoj tehnologiji, nalazimo se na vrhu inovacija u pogledu radnih ploča. Specijalizovani smo za radne ploče koje se nalaze u domovima širom sveta i posvećeni smo Vašoj viziji i kreativnosti.

Izrada ploča sa pažnjom na detalje

Svaka radna ploča kreira se uz posebnu pažnju, gde se napredno znanje susreće sa strašću prema dizajnu. U našoj proizvodnji svaka površina je posebna i kreirana na takav način da Vaše ideje i viziju postavlja u deo prirode.

Svet veruje u idealne ALIRASTONE radne površine

Naše površine poseduju sve karakteristike koje radna ploča treba da ima. Obezbeđujemo prednost u bezbednosti površina, podrškom higijenskih standarda i usklađenošću sa najvišim standardima kvaliteta, brige o životnoj sredini i održivosti.

Način života se godinama menja, kao i sama porodica, ali Vaša Alirastone ploča ostaje netaknuta. Prisutvo ove površine u jednoj od Vaših prostorija, obezbediće posebno mesto za provođenje vremena sa porodicom i prijateljima, kao i obezbediti jedinstven i kreativan lični prostor. Vaša radna površina može uneti određenu dozu raspoloženja i harmonije u svaku prostoriju.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Alirastone putovanju, ispunjenom Vašom kreativnošću i našom strašću prema dizajnu.

Vodeće kopmanije kao što su Siletsone, Caesarstone, Cambria i druge koriste robote u proizvodnji za kvarc sa venama.

Nas kvarc ALIRASTONE, uz pomoć Kandske kompanije i kineskih partnera, je razvio tehniku koja je omogućila da se vene prave ručno. To nam je dalo originalnost i naše ploče kao sto su Calacata i Statuario izgledaju veoma uverljivo kao prirodni dizajn.

ALIRASTONE je novi brend i ima iste, a u nekim slučajevima i bolje kvalitete nego neki svetski brendovi.

ALIRASTONE je dugotrajna i skoro neuništiva površina za kuhinjske ploče. ALIRASTONE, za razliku od granita, ne zahteva da se stavlja nikakav filer i veoma je laka za održavanje (čisti se sa običnim sapunom i vodom).

Za ostale primene kao što su kupatila, kamini, zidovi i barovi, ALIRASTONE je veoma zahvalan i moderan materijal. Svakako da garancija od 20 godina pokazuje kvalitet ALIRASTONE.

Birajte poverenje, izaberite ALIRASTONE.