10 ideja za kuhinjska ostrva od kvarca

Kuhinjsko ostrvo od Alirastone kvarca može oživeti bilo koju kuhinju. Uloga ostrva u kuhinji je značajna, kako za svakodnevne aktivnosti, tako za skladištenje i pripremu obroka. Dalje u blogu možete saznati neke od ideja za korišćenje Alirastone kvarcnih ploča za kuhinjsko ostrvo u Vašem domu.

Alirastone kvarc je ploča napravljena procesom u kom je 93% prirodnog kvarca kombinovano sa pigmentima i smolama. Iako ovaj materijal nije u potpunosti prirodni kamen, u svaki dom će uneti deo prirode i beskrajne mogućnosti. Kuhinjsko ostrvo od kvarca je estetski idealno rešenje koje kombinuje otpornost na oštećenja od oštrih predmeta i toplote sa izdržljivosti i trajnosti materijala.

Jedna od velikih prednosti odabira Alirastone kvarca jeste to što dolazi u različitim teksturama i bojama. Pored toga, veoma je lak za održavanje.

Evo nekoliko ideja za korišćenje Alirastone kvarca prilikom izrade kuhinjskih ostrva.

  1. Klasični dizajn

Mnogi vlasnici kuća žele da postignu bezvremenski stil u dizajnu svoje kuhinje. Za ovaj izgled preporučujemo čvrsto belo kvarcno ostrvo Alirastone. Kombinujte ovaj svetli ton sa neutralnim i bogatim dodacima i bojama. Na primer, razmislite o tamnoplavim elementima sa zlatnim dugmadima ili detaljima.

  1. Napravite vodopad

Ovo je jedan od najnovijih i najpopularnijih trendova kada je u pitanju dizajn kuhinje. I za tradicionalne i za moderne stilove, vodopad za ostrvo može biti upečatljiv vizuelni element. Ivica vodopada nastavlja radnu ploču sve do poda, stvarajući “L” oblik. Ovaj dizajn se, takođe, može upariti sa stolicama koje se uredno uvlače ispod vodopada.

  1. Kreirajte dramu

Kuhinja je savršeno mesto da izrazite svoj lični stil i date dramatičnu izjavu uz kuhinju tamnih tonova. Počnite tako što ćete izabrati plavu ili braon boju za elemente. Zatim za kuhinjsko ostrvo od kvarca Alirastone izaberite crnu površinu sa belim žilama. Da biste zadržali ovaj luksuzni izgled, ne zaboravite da pratite uputstva za održavanje.

  1. Probajte neutralne tonove

Kada ste u nedoumici, izaberite neutralne tonove za kuhinjske elemente i dodatke. Oni će se dobro upariti sa bilo kojom šemom boja i osigurati da kuhinja izgleda sjajno godinama koje dolaze.

  1. Držite se jednostavnosti

Mnogi vlasnici kuća moraju maksimalno iskoristiti male prostore. Međutim, to ne znači uvek potpuno eliminisanje kuhinjskog ostrva. Umesto toga, potražite jedinstven način da ga uključite. Kuhinjsko ostrvo sa jednostavnom ivicom može napraviti razliku. Sa zaobljenom ivicom, ima više prostora za manevrisanje u celom prostoru.

  1. Unikatni dizajn

Lepota Alirastone kvarca je u tome što radi sa tradicionalnim i netradicionalnim dizajnom. Stil vodopada je posebno popularan među onima koji traže netradicionalne tipove dizajna.

  1. Retro stil

Dok neki vlasnici kuća vole da se drže klasičnog i elegantnog stila kada biraju dizajn za svoje ostrvo, drugi žele da istaknu boje. Dobijanje smelog tona za kuhinjsko ostrvo je rizično ako nije pravilno izbalansirano drugim elementima. Kupite belu radnu ploču sa teksturom i žilama da biste dodali vizuelni interes, a da pritom ostanete unutar palete dovoljno neutralne da odgovara bilo kom stilu dekoracije.

  1. Crno-belo

Ne postoji ništa klasičnije od crno-belog dizajna za kuhinjsko ostrvo. U skladu sa Vašom vizijom, možete kombinovati svetlije i tamnije dekore iz asortimana Alirastone kvarcnih ploča.

  1. Ubacite malo seoskog šarma

Kada je u pitanju dizajn kuhinje, imajte na umu okruženje i ambijent. Kod kuće se može poželeti nešto savremeno, dok u letnjikovcu možete uneti neki vid rustičkog seoskog šarma. Sa drvenim elementima, sudoperom u stilu seoske kuće i površinom kuhinjskog ostrva od belog Alirastone kvarca sa žilama, ovaj stil je jednostavan za postizanje.

  1. Kombinujte trpezarijski sto i radnu ploču

Umesto da trošite mnogo novca na trpezarijski sto, razmislite o tome da kuhinjsko ostrvo bude višenamensko. Napravite prostor za sedenje na kraju ostrva i jedite obroke na istom mestu gde su pripremljeni. Da biste to uradili, bolje je imati široku kuhinju sa dovoljno prostora za goste da udobno sede. Da bi se ostrvo razlikovalo od trpezarijskog stola, ispod ostrva bi trebalo da bude kuhinjskih elemenata za odlaganje, dok bi ispod stola trebao da bude otvoren prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed